Bryllupsfotograf i verdensklasse

Skrevet af

Den danske fotograf Michael With (dff) er igen i toppen af international bryllupsfotografi

Skrevet af Henrik Malmgreen

Det danske bryllupsfoto – en specialitet i verdensklasse

Sammenlignet med mange andre lande, hvor bryllupsfotografering næsten er en hel industri, hvor fotograferne tilbyder væg til væg fotografering og videooptagelser ned i mindste detalje, og kunderne er de ivrige aftagere, lever de danske bryllupsfotografer en noget mere stille tilværelse. Ikke desto mindre har vi nogle af verdens dygtigste – måske ud fra en målsætning om, at kvalitet er bedre end kvantitet.

En af de absolutte foregangsmænd er Michael With fra Holstebro, som for nylig opnåede en fjerdeplads i netop kategorien bryllupsfoto i Internationale Loupe Awards 2011 i USA. Drømmen var at komme i Top 50, så en fjerdeplads må siges at være særdeles fornemt.

”Mere end 2900 motiver fra 100 lande deltog i otte kategorier, og det var virkelig et stærkt felt. Det var simpelt hen top of the pops, jeg dystede imod, så jeg er mere end tilfreds”, siger Michael With, som tidligere i år opnåede en førsteplads i en anden konkurrence, nemlig WPPI International Picture Competition, ligeledes i USA og ligeledes i kategorien bryllupsfotografering.

Michael Withs billede, der netop har opnået en fjerdeplads i det særdeles stærkt besatte felt i Internationale loupe Awards i USA. Motivet er skudt ved høfde Q i fjaltring i Vestjylland – i 30 graders varme mens de badende nysgerrigt kiggede på.

Hvorfor lige bryllupsfoto?

Hvorfor det lige er bryllupsfotografering, der er blevet Michael Withs speciale, forklarer han med, at han har en lyst og trang til at være med til at forandre fotografiet. Han vil gerne rive sig lidt løs fra et traditionelt produktionsmiljø – som mange udenlandske bryllupsfotografer qua artiklens indledning må siges at repræsentere- og så føler han sig godt tilpas med bryllupsfotografering. Han har det ganske enkelt godt, når han arbejder med mennesker i den situation.

”Det giver anledning til megen kreativitet, og der er faktisk mange af mine kunder, der har billederne hængende som malerier hjemme i stuen, eksempelvis printet på lærred”, siger Michael With, der har arbejdet som fotograf i mere end 20 år og de seneste 6 år specialiseret sig inden for bryllupsfotografering med den klare intention om at kunne blande sig med de allerbedste. Det mål må siges at være nået.

Inspirator for andre

Michael With tænker imidlertid ikke kun på sig selv og sin egen karriere, men hele tiden på at være med til at udvikle det danske og ikke mindst det nordiske fotografi generelt. På det område er han inspirator for flere andre fotografer, således også for Flemming Worm fra Skive, der i regi af dff/Dansk Fotografisk Forening netop har fået kåret et af sine bryllupsbille- der som årets bedste. Han siger:

”Michael With har helt klart været med til at hæve niveauet, således at fotografiet er mere end blot et fotografi. Det er blevet til et stykke kunst”. Flemming Worm selv har arbejdet intenst med bryllupsfotogra- fering i godt en halv snes år.

1 kommentar