Årets fotografelev 2010/11

Skrevet af

Stor hæder til fotografelev Lærke Grønborg på landsmødet UPDATE 2010

I weekenden 31. oktober / 1. november deltog næsten 100 af Danmarks bedste fotografer i photo-dk/Dansk Fotografisk Forenings årlige landsmøde – UPDATE 2010.

UPDATE 2010 var henlagt til Gl. Avernæs på Helnæs i det sydfynske, hvor der bl.a. blev afholdt intensive workshops med både fotograf Roy Rossovich, som er amerikaner bosat i Sverige, og med den norske, internationale topfotograf Jens Edgar Haugen.

I forbindelse med UPDATE 2010 er også resultatet af foreningens årlige og meget prestigefyldte billedkonkurrence blevet afsløret.

Her gjorde Lærke sig stærkt gældende i det skrappe selskab af professionelle fotografer, hvor alle har haft mulighed for at deltage i op til 7 forskellige konkurrencekategorier.

Lærke vandt helt exceptionelt 4 medaljer; sølv i kategorien “Portræt” og bronze i kategorierne “Natur”, “Monochrome” og “Arkitektur”

Mens Lærke med en sølvmedalje og tre bronzemedaljer blev den første elev, der fik æren af at blive kåret til årets fotografelev – en ny titel, der går til den elev, der opnår det bedste resultat i den årlige billedkonkurrence – forudsat dog at eleven ikke bliver årets fotograf.

Og denne ære var endda ikke helt så langt væk, da Lærke faktisk blev nr.3 i hele konkurrence – kun overgået af Ole Mortensen, Holstebro, og Helle S. Andersen, der blev årets fotograf.

En stor og flot præstation, der indikerer, at vi kan vente meget mere fra Lærke i fremtiden.

Med til historien hører også at Lærkes mester Michael Grøn fik guld i kategorien Bryllup, hvor der deltog 24 fotografier.

Dommere i konkurrencen var fotograf Ulla Jensen fra Middelfart, Ragne Sigmond fra Aarhus, faglærer på Medieskolerne i Viborg, samt Brian Karmark, der er fotochef på Fyens Stiftstidende, og fotograf Jens Erik Bæk fra photo-dk/DFF’s bestyrelse.

Alle de deltagende billeder har været udstillet i efterårsferien netop på Fyens Stiftstidende, hvor rigtig mange mennesker har lagt vejen forbi de flotte billeder.

Du kan læse mere om Lærke og hendes billeder på www.gronblog.dk og www.billedmageren.dk

Sølvmedalje i kategorien Portræt

Bronzemedalje i kategorien Monochrome

Bronzemedalje i kategorien Natur

Bronzemedalje i kategorien Arkitektur

Comments are closed.